• Turistický krúžok uzavrel rok 2023

          • V sobotu 16.12.2023 sme zorganizovali poslednú turistickú akciu v starom roku :) Potulovali sme sa po Kysuciach. Prešli sme náučným chodníkom Škorčie, absolvovali sme aj krížovú cestu a vyšli na rozhľadňu na vrchu Tábor. Počasie veľmi nevyšlo (na niektorých úsekoch sme bojovali s blatistým terénom), ale aj napriek tomu sme boli šťastní, že sme spoznali nový región. Prešli sme 12,7 km :).

          • Pytagoriáda - školské kolo

          • V dňoch 12. a 13. decembra 2023 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo matematickej Pytagoriády pre žiakov tretieho až ôsmeho ročníka.

            Kategória P3:

            1. miesto: Karin Kubernátová (3. A)

            2. miesto: Lea Kubačková (3. A)

            3. miesto: Nina Baranová (3. B)

            Kategória P4:

            O 1. miesto sa delia: Rastislav Ledaj (4. A) a Matúš Podolec (4. B)

            Kategória P6:

            1. miesto: Peter Pepucha (6. A)

            2. miesto: Adela Kapláňová (6. A)

            3. miesto: Lukáš Kubernát (6. A)

            Víťazom blahoželáme a držíme palce v okresnom kole.

          • Majstrovstvá Slovenska v šachu - celoštátne kolo

          • 12.12.2023 sa v priestoroch Spojenej školy v Nitre uskutočnilo celoštátne kolo Školských majstrovstiev SR žiakov a žiačok základných škôl. Do finále súťaže sa prebojovala aj žiačka 9.B triedy Eliška Slušňáková. V silnej konkurencii ( 31 žiačok ZŠ z celého Slovenska) obsadila 18. miesto. Ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme veľa ďalších šachových úspechov!

          • Ružomberská latka - máme 1. miesto!

          • Blahoželáme Martinovi Pallovi z 9. A, ktorý na súťaži Ružomberská latka získal 1. miesto. V kategórii starší chlapci súťažilo 17 žiakov. Martin skočil výšku 165 cm, čo mu dopomohlo ku krásnemu víťazstvu.

          • Od Lucie do Vianoc každá noc má svoju moc

          • 13. decembra nájdeme v kalendári meno Lucia. S týmto dňom sa spája veľmi veľa zvykov a povier. Jedným zo zvykov bolo, že po dedine chodili dievčatá a ženy zahalené do bielej plachty, stiahnutej hlboko do čela, so zamúčenou tvárou a s husacím krídlom v ruke, ktorým v kútoch vymetali pavučiny. Vymetené kúty poznačili cesnakovými krížikmi alebo vytreli vápnom. Aby ich nikto nespoznal, po celý čas mlčali. Tak tento zvyk sme si pripomenuli aj v našej škole. Lucie nám poriadne povymetali všetky kúty, s cesnakom prešli všetky triedy aj chodby. Ďakujeme dievčatám z 8. A za to, že nám pripomenuli, ako to bolo kedysi.

          • Na sv. Mikuláša už je celá zima naša

          • Deň sv. Mikuláša majú radi všetky deti. Večer si položia pod oblok vyumývané čižmy a ráno si v nich nájdu balíček sladkostí. V našej škole sa o túto tradíciu postarali žiaci 9. A a 9. B, ktorí veľmi milým spôsobom spríjemnili tento deň všetkým žiakom aj učiteľom. Poriadne sme sa zasmiali a niekto sa hádam aj vystrašil.

            Sv. Mikuláš bol skutočnou osobnosťou. Svojou obdivuhodnou a nevšednou obetavosťou, spravodlivosťou a dobrotou si získal medzi ľuďmi veľkú obľubu a počas svojho života vykonal mnoho dobročinných skutkov. Posolstvo sv. Mikuláša predsa znie: v tichu, s láskou, s vedomím, kde čo treba, priniesť to, čo chýba iným.

          • Wocabee šampionát - sme 11. na Slovensku

          • 7. A sa zapojila do piateho ročníka súťaže pre školy s názvom Jazykový WocaBee šampionát. Súťaž prebiehala pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťažilo sa online v aplikácii na učenie slovíčok - WocaBee. V súťaži sa hodnotí usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok. Čím viac žiaci precvičujú, tým viac bodov (za správne odpovede) získajú a viac sa aj naučia.

            Chlapci zo 7. A sa v rámci Žilinského kraja umiestnili na vynikajúcom 3. mieste, vďaka čomu postúpili do celoslovenského kola. Žiaci dosiahli tento skvelý výsledok v celkovej konkurencii 628 tried nášho kraja, ktoré sa do súťaže zapojili.

            V celoslovenskom kole potom súťažili v konkurencii 24 najúspešnejších škôl Slovenska, kde dosiahli skvelé 11. miesto! Už teraz sa tešia na budúci šampionát a my im budeme držať palce.

          • Negatívny postoj k drogám

          • V okresnej výtvarnej súťaži s protidrogovou tematikou NEGATÍVNY POSTOJ K DROGÁM sa naši žiaci umiestnili na krásnych miestach. Blahoželáme!

            Timea Laková a Zoja Kubačková - 2. miesto, IV. kategória

            Matej Pazúr a Róbert Drugač - 3. miesto, IV. kategória

            Adela Kaplaňová - ocenená práca, IV. kategória

            Sofia Sálusová a Natália Porubánová, V. kategória

          • Zber gaštanov

          • Dňa 7. 12. 2023 v našej škole ZŠ s MŠ Liptovská Teplá, prebehlo vyhodnotenie súťaže Zber gaštanov. Do súťaže sa zapojili žiaci prvého stupňa. Zbierali gaštany pre daniele, ktoré sú v obore v Kalamenoch. Odmenení boli všetci žiaci, ktorí sa zapojili. Tí najúspešnejší boli nasledovní žiaci:

            1. miesto - Leonard Tonhajzer 3.B

            2. miesto - Ema Božeková 1.B, Nikolas Huntoš 2.A

            3. miesto - Boris Talaj 3.A, Lea Markovičová 2.A, Nina Markovičová 5.A

          • Mikulášsky turnaj

          • Naši žiaci vybojovali na Mikuláša krásne 2. miesto v mixvolejbale v konkurencii ôsmich družstiev. Podali vynikajúci výkon, za čo im blahoželáme.

          • Vianoce v škole

          • V stredu 20.12.pozývame všetkých rodičov, starých rodičov, súčasných aj bývalých žiakov a všetkých priateľov školy.
            Program:
            15:00 - 18:00 - Vianočné trhy v škole (budova A) - vianočné stánky žiakov, dekorácie, ozdoby,dobroty aj punč :).
            15:30 - Vianočná akadémia - kultúrny dom v Liptovskej Teplej - slávnostný program žiakov 1. stupňa :).
            Príďte si vychutnať spolu s nami vianočnú atmosféru aj v priestoroch našej školy.
            Tešíme sa na Vás!

          • Zasadnutie Rady školy

          • Vážení pedagógovia, milí rodičia!

            Dovoľujem si Vám oznámiť, že dňa 4. 12. 2023 o 17:00 h sa uskutoční zasadnutie Rady školy pri ZŠ s MŠ Liptovská Teplá, ktoré sa bude konať v učebni FYZ v ZŠ s MŠ Liptovská Teplá.

            S pozdravom

            PaedDr. Buliaková, predsedníčka RŠ

          • Technická olympiáda

          • 23. novembra 2023 sa konalo okresné kolo Technickej olympiády. Organizátorom bola SOŠ Polytechnická Ružomberok a CVČ Elán v Ružomberku. V kategórii A našu školu reprezentovali Alexandra Solčianska a Aneta Slotková, ktoré obsadili 3. miesto. V kategórii B nás reprezentoval Alexander Turčok, ktorý obsadil 4. miesto. Blahoželáme.

          • Astrostop 2023

          • 27. novembra 2023 sa v ZŠ Bystrická konala astronomická vedomostná súťaž Astrostop 2023. Súťaž pozostávala z dvoch súťažných vyraďovacích kôl, z nich piati súťažiaci mohli postúpiť do semifinále. Zúčastnili sa jej naši žiaci Karolína Hurtešáková, Paula Muňoz a Sebastián Buliak. Karolína Hurtešáková skončila na veľmi peknom 7. mieste.

          • Organizačná zmena

          • Oznamujeme rodičom, že z organizačných dôvodov bude v piatok 8.12.2023 prevádzka ŠKD a MŠ do 15:00 hod. Ďakujeme za pochopenie.

          • Krajské majstrovstvá Žilinského kraja v šachu

          • Krajské majstrovstvá Žilinského kraja v šachu sa uskutočnili 29.11.2023 v priestoroch CVČ v Žiline. V kategórii ŽIACI ZŠ postúpilo z okresov Žilinského kraja 22 žiakov.

            Náš Leo Buliak dostal hneď v prvom kole veľmi silného súpera, hráča nasadeného na 1. Mieste s ELO 1808 bodov. Leo hral solídne, po prvých dvoch prehrách prišli tri víťazstva a nakoniec 15. Miesto v kraji. V kategórii ŽIAČKY ZŠ do krajského kola postúpilo 16 dievčat. Prvé štyri miesta obsadili dievčatá, ktoré už hrajú šachy závodne v ligových súťažiach. Naša Eliška Slušňáková skončila na peknom piatom mieste vďaka štyrom výhram a jednej remíze a Mária sa umiestnila hneď za ňou na 6. mieste (4 výhry).

            Šachové turnaje budú pokračovať 9.12.2023 seriálom šachových turnajov TALENT v Liptovskom Mikuláši a chceli by sme sa v prípade záujmu zapojiť aj do Školskej online ligy.

          • Akcie OZ

          • Vážení rodičia. Aj tento rok sa naše OZ zúčastní podujatia - Rozsvietenie Vianočného stromčeka a príchod Mikuláša, ktoré sa uskutoční už túto nedeľu, t.j. 03.12.2023 v Liptovskej Teplej. Tak ako min. rok Vás chceme poprosiť o pomoc s pečením zákuskov, ktoré následne budeme ponúkať v stánku OZ. Príspevok z tejto činnosti bude určený na podporu aktivít našich detí, žiakov ZŠ s MŠ Liptovská Teplá. Napečené koláče máte možnosť priniesť v nedeľu (03.12.2023 od 14.00 hod do KD obce Liptovská Teplá). Za spoluprácu a pomoc ĎAKUJEME.