• OZNAM

          •  

            Riaditeľka školy oznamuje rodičom detí MŠ, že na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Liptovskom Mikuláši bude z dôvodu zvýšenej chorobnosti detí aj zamestnancov prevádzka materskej školy prerušená od 30.1. 2024 (utorok) do 2.2.2024 (piatok). Nástup detí do MŠ bude v pondelok  5.2.2024.

          • Kockáč roka 23

          • Dňa 19. januára sa v Bratislave konalo finálové kolo súťaže „Kockáč Roka 23“. Tejto súťaže sa zúčastnili aj naši traja žiaci Paula Muňoz, Jakub Huttman a Filip Maslo. Tohto kola sa dokopy zúčastnilo 81 súťažiacich v 3 kategóriách. V kategórii 8. – 9. ročník ZŠ sa náš žiak Jakub Huttman umiestnil na úžasnom 2. mieste a získal vecnú cenu.

          • YPSILON – slovina je hra

          • Naša škola sa už po druhýkrát zapojila do celoslovenskej súťaže YPSILON – slovina je hra. Celkovo sa súťaže zúčastnilo 392 škôl a 11 660 súťažiacich. Súťaž bola dobrovoľná. Našu školu reprezentovalo 14 žiakov, z toho dvanásti boli úspešnými riešiteľmi. Srdečne ďakujeme všetkým súťažiacim za účasť, snahu a usilovnosť. Obzvlášť Jurajovi Zagorovi, ktorý bol stopercentný a ďalším trom v jeho tesnej blízkosti: Tamare Bielenej, Branislavovi Babečkovi a Laure Buliakovej.

          • Rekordná účasť na akcii turistického krúžku

          • V sobotu 20.1.2024 sa členovia turistického krúžku vybrali do Vysokých Tatier. V pláne sme mali prejsť po žltej značke zo Štrbského Plesa na vodopád Skok. Počasie vyšlo, na cestu tam aj späť nám svietilo slniečko. Terén nebol náročný, stúpali sme pozvoľne (prevýšenie 410 m). Turistický chodník bol pokrytý snehom, a tak sa išlo lepšie ako v lete. Veľkým zážitkom viacerých detí bolo stretnutie s kamzíkom. Bolo to také nečakané, že sme nestihli urobiť foto. Vodopád nás nesklamal a svoje letné oblečenie vymenil za zimné - celý bol pokrytý ľadom. Po ceste naspäť sme sa stihli poprechádzať aj po jazere Štrbské pleso, ktoré bolo celé zamrznuté a tak isto pokryté snehom.

            Veľmi nás potešila rekordná účasť – spolu nás bolo 28 priaznivcov pešej turistiky, z toho 21 malých turistov a 7 dospelých. Veľmi milá bola účasť vysokoškoláka Mateja a mamičky Dominiky, ktorí navštevovali náš turistický krúžok v čase, keď boli žiakmi našej školy.

            Najbližší výlet plánujeme na deň 10.2.2024. Ak bude dobré počasie, znovu by sme navštívili naše veľhory – z Tatranskej Polianky chceme vyjsť na Sliezsky dom.

          • Okresné kolo Olympiády v nemeckom jazyku

          • Minulý týždeň sa v priestoroch CVČ Elán v Ružomberku uskutočnilo okresné kolo Olympiády v nemeckom jazyku. Z našej školy postúpili tri žiačky. V kategórii 1A (5. – 7. ročník) postúpila Tímea Gejdošová, žiačka 7.A triedy. V kategórii 1B (8. – 9. ročník) našu školu reprezentovali až dve žiačky – Laura Kapláňová a Mária Mišiaková. Najviac sa darilo Laure Kapláňovej, ktorá získala krásne tretie miesto. Tesne za ňou skončila Mária Mišiaková, ktorá obsadila štvrté miesto. Všetkým súťažiacim ďakujeme za reprezentáciu školy a držíme palce v ďalších súťažiach.

          • Oznam - riaditeľské voľno

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ Liptovská Teplá oznamuje, že v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov udeľuje riaditeľské voľno žiakom základnej školy na deň 2.2.2024 (piatok) z  organizačných dôvodov.

            Materská škola bude otvorená v bežnom režime.