• Lampiónový sprievod

          • Zmena termínu!!!!!

            Na základe nepriaznivého počasia a z dôvodu bezpečnosti sa Lampiónový sprievod sv. Martina presúva na 10.11.2023 . Za pochopenie ďakujeme.

          • Futbalový turnaj

          • Dňa 16. októbra 2023 sa naši piataci a šiestaci zúčastnili Školského pohára SFZ chlapcov v Liskovej, kde obsadili 2. miesto.

          • Školský e-shop otvorený

          • Dobrý deň všetkým!


            Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej ste sami rozhodli. Jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e- shope: https://www.kraloveskoly.cz/zsltepla/

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 25.10. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom!  

            (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

            S prianím krásneho dňa 

            vedenie školy

          • Turistický krúžok - výlet na Liptovský hrad

          • V sobotu 7.9. 2023 sme v našej škole otvorili turistickú sezónu - začala činnosť turistického krúžku. Už tradične bola prvá akcia venovaná výstupu na Liptovský hrad. Počasie vyšlo, výhľady boli nádherné. Tešíme sa na ďalšiu akciu v novembri.

          • Okresné kolo v cezpoľnom behu

          • V stredu 4.10. sme držali palce našim žiakom na súťaži v Okresnom kole v cezpoľnom behu v Hrabove. A veru sme dobre držali. Naši žiaci dosiahli skvelé výsledky. V kategórii žiačky ZŠ súťažilo 55 dievčat v 13 družstvách. Umiestnenie našich dievčat:

            L. Kapláňová (9.A) – 7. miesto

            A. Kapláňová (6.A) – 10. miesto

            T. Šmidová (8.A) – delené 23. – 24. miesto

            M. Mišiaková (9.A) – 39. miesto

            Ako družstvo po zrátaní všetkých časov skončili na krásnom 4. mieste. 

            Chlapcom v kategórii žiaci ZŠ sa darilo ešte viac. Spolu ich súťažilo 52 v 15 družstvách. Tí naši sa umiestnili takto:

            M. Pallo (9. A) - 2. miesto

            T. Teličák (6.A) – 13. miesto

            L. Buliak (8. A) - 22. miesto

            S. Buliak (9.A) – delené 24. – 25. miesto

            L. Jarábek (6.A) – 29. miesto

            Ako tím celkovo získali fantastické 2. miesto. Veľmi sa z toho tešíme a držíme palce aj v ďalších súťažiach.

          • Darujte pocit tepla

          • Naša škola sa v októbri zapája do PONOŽKOVEJ KAMPANE. Zmyslom tejto aktivity je pred zimným obdobím vyzbierať ponožky pre ľudí v núdzi. Zistilo sa, že najžiadanejšou časťou oblečenia v charitách a organizáciách starajúcich sa o takých ľudí sú práve ponožky. 

            Zberné miesta na ponožky budú v našej škole umiestnené v budovách pre prvý aj druhý stupeň. V prípade, že máte doma NOVÉ ponožky akejkoľvek farby a veľkosti a chcete ich darovať, dajte vedieť svojej triednej učiteľke a triednemu učiteľovi. Vyzbierané ponožky potom zanesieme do vybratej charitatívnej organizácie.

          • Kamarátka Energia

          • 2.10.2023 sa žiaci 3. a 4. ročníka zúčastnili súťažno-vzdelávacieho podujatia S Kamarátkou Energiou efektívne pre deti a mládež. Cieľom podujatia bolo zvýšiť informovanosť v oblasti využívania energie vrátane obnoviteľných zdrojov zábavnou a zážitkovou formou.

          • Festival vedy Európska noc výskumníkov 2023

          • Naši siedmaci, ôsmaci a deviataci sa 29. septembra 2023 zúčastnili festivalu vedy Európska noc výskumníkov v Žiline. Je to najväčšia celoeurópska akcia zameraná na popularizáciu výskumu a inovácií. Tento rok sa konal už 17. ročník podujatia.

            Mohli sme si pozrieť stánky: VODA A CHĚMIA s experimentami na preskúmanie základných chemických vlastností vody, DEEP-FAKES na vlastnej koži - fenomén s vplyvom na digitálnu identitu, ROBOTI, KTORÍ VIDIA - robot, ktorí skladal USB kľúč, POHYBLIVÉ OKO - umelá inteligencia rozoznávajúca rôzne objekty a podobne.

            Na Slovensku sa koná každoročne už od roku 2007 v posledný septembrový piatok. V tento deň podujatie súbežne prebieha až v 25 krajinách, pričom každoročne sa ho zúčastňuje viac ako 1,5 milióna návštevníkov a viac ako 25 tisíc výskumníkov a výskumníčok.

            Cieľom akcie je priblíženie práce vedcov a podpora mladých ľudí pri rozhodovaní sa pre vedeckú kariéru.  Každoročne sa festival uskutočňuje v piatich slovenských mestách a to v Bratislave, Banskej Bystrici, Košiciach, Žiline a Poprade.

            Zdroj: https://www.nocvyskumnikov.sk/

          • OZ Semenoles Liptovský Hrádok

          • V piatok 29. 9. 2023 sa piataci zúčastnili lesnej pedagogiky. Zábavnou formou sa učili, čo je to les, aký má pre nás význam, ako semená a šišky zbierame, čo je ukryté v semienku, čo je to prirodzená a umelá obnova lesa a ako a kde sa stromčeky pestujú. Taktiež spoznali aj niektoré zvieratká, stromy a plody.

          • Príbeh mesta

          • V piatok sme spolu s našimi šiestakmi a sprievodkyňou z informačného centra bližšie spoznali Príbeh mesta – históriu aj súčasnosť Liptovského Mikuláša. V Múzeu Janka Kráľa sme si prezreli Jánošíkovu mučiareň aj historickú knižnicu.