• Školský e-shop opäť otvorený


          • Naša škola má opäť otvorený e-shop s vlastnou voľnočasovou kolekciou oblečenia. Ponuku nájdete na tomto linku: https://www.kraloveskoly.cz/zsltepla/

            Objednávanie je opäť spustené a bude možné až do 12.5. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom!  

            (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

             

          • Celoštátne kolo Pytagoriády

          • Lukáš Kubernát zo 6. A triedy zúročil svoje matematické znalosti a postupuje do celoštátneho kola matematickej súťaže Pytagoriáda. Držíme mu palce!

          • Deň Zeme

          • 22. apríl patrí Dňu Zeme. Bolo to v roku 1970, keď vedci a ekológovia najmä z USA, ovplyvnení fotografickými snímkami z kozmu, demonštračne vyzvali k spoločnému celosvetovému úsiliu za ochranu Zeme.  Skutočne svetovým sa stal však až roku 1990, kedy začalo pôsobiť Medzinárodné ústredie DŇA ZEME so sídlom v Stanforde.

             

            11. apríla sa žiaci našej školy už tradične zapojili do upratovania a zbierania odpadu v Liptovskej Teplej, v Ivachnovej, v Bešeňovej, v Kalamenoch a v Liptovskom Michale. Tento deň je jednou z mnohých ekologicky orientovaných aktivít v našej škole a vydaril sa mimoriadne dobre. Počasie nám prialo a nálada bola výborná. Ďakujeme obecným úradom v jednotlivých obciach za chutné občerstvenie.

          • Organizačná zmena

          • Oznamujeme rodičom, že z organizačných dôvodov bude v piatok 19.4.2024 prevádzka ŠKD a MŠ do 15:00 hod. Ďakujeme za pochopenie.

          • Curaprox je EKO

          • Milí žiaci,

            Naša škola sa zapojila do zberu starých použitých zubných kefiek. Kefky (ľubovoľnej značky, nielen Curaprox) stačí priniesť do školy a odovzdať ich nasledovne:

            1. stupeň – triednym učiteľom

            2. stupeň – do pripravenej zbernej nádoby na chodbe.

            Platí, že za každých 100 ks vyzbieraných kefiek, dostane škola 1 kôš na triedenie odpadu. 

            K 3. 5. 2023 sme  dostali 3 koše. Ďakujeme a pokračujeme. Do marca 2024 by sme chceli vyzbierať 400 ks použitých zubných kefiek.

          • Šachom proti drogám

          • Ešte v marci sa v našej škole odohral šachový turnaj Šachom proti drogám. Na turnaji sa zúčastnilo 46 začínajúcich šachistov. Svoje sily si zmerali žiaci našej školy (súčasní i bývalí členovia šachového krúžku) a žiaci zo Základnej školy Zákamenné. Hralo sa klasicky na 7 kôl švajčiarskym systémom. Suverénnym víťazom celého turnaja sa stal žiak 8.A Martin Kendera, ktorý získal 6 bodov (päť výhier a dve remízy) a hneď za ním sa umiestnili takisto naši ôsmaci Michal Fridrich a Makar Chernetchenko (obidvaja dosiahli zisk 5,5 boda). Z našich dievčat dosiahla najlepší výkon Eliška Slušňáková, žiačka 9.B triedy, ktorá získala 5 bodov a obsadila celkové šieste miesto. Medailami boli ocenení viacerí žiaci podľa roku narodenia (osobitne chlapci a dievčatá). Bližšie informácie o výsledkoch turnaja nájdete na https://chess-results.com/tnr911024.aspx?lan=1&art=1 .

          • OZNAM - DEŇ ZEME

          • Vo štvrtok 11.4.2024 sa pri príležitosti Dňa Zeme uskutoční čistenie školského areálu a okolitých obcí.

            Žiaci 1. stupňa zostanú prvé dve vyučovacie hodiny vo svojich triedach a potom budú čistiť školský areál a jeho okolie. Je potrebné si priniesť ochranné rukavice, vhodné oblečenie a obuv.

            Žiaci 2. stupňa sa stretnú s učiteľmi pred Obecným úradom vo svojej obci o 8:00. (Deti z Turíka prídu do L. Teplej, z Potoka do Bešeňovej a z Lúčok do Kalamien). V obciach budú zabezpečené ochranné rukavice a vrecia.

            Žiaci 2. stupňa sú odhlásení z obedov, kto bude mať záujem o obed, PRIHLÁSI sa individuálne cez Edupage.

          • Dekanátne kolo 22. ročníka Biblickej olympiády

          • Dňa 21. 3. 2024 sa v priestoroch cirkevného Gymnázia sv. Andreja v Ružomberku uskutočnilo dekanátne kolo 22. ročníka Biblickej olympiády. Našu školu reprezentovalo trojčlenné družstvo (Lucka Rusnáková - 6.B, Matúš Kuric  - 8.A a Majka Mišiaková - 9.A). Vo veľkej konkurencii desiatich škôl skončili na 6.mieste s úspešnosťou 84%. Oceňujeme týchto mladých ľudí, že sa neboja veľkých cieľov a majú v láske Božie slovo. Ďakujeme Vám!

          • Kreatívne dokreslené

          • Dňa 20.3.2024 sa naši úspešní výtvarníci zúčastnili vyhodnotenia súťaže "Kreatívne dokreslené". V 2. kategórii sa Danielko Húska Kremer umiestnil na 3. mieste a Emka Ďuricová mala ocenenú prácu. V 3. kategórii Tamarka Bielená získala 3. miesto. Srdečne blahoželáme 😊.

          • Zápis do MŠ

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ v Liptovskej Teplej oznamuje, že dňa 3. 5. 2024 od 7:00 do 16:00 hodiny sa uskutoční zápis do materskej školy na školský rok 2024/2025. Bližšie informácie TU.

          • ZAPOJ SA DO PONOŽKOVEJ VÝZVY AJ TY!

          •  

            21. 3. je Svetovým dňom Downovho syndrómu. Oficiálne sa oslavuje od roku 2012, a to na základe rozhodnutia Organizácie spojených národov.

            Prečo ponožky? Lebo pri troche fantázie pripomína ich tvar chromozómy. V tento deň si preto na každú nohu obúvame ponožky, ktoré na prvý pohľad spolu nesúvisia - líšia sa farbou, vzorom či veľkosťou. Tým dávame najavo, že si uvedomujeme odlišnosť týchto ľudí, ale aj to, že ich podporujeme a ich inakosť chápeme.

            Takto spolu dokážeme šíriť porozumenie a rešpekt k rozdielnosti.

          • INVESTUJTE DO VZDELANIA VAŠICH DETÍ!

          •  

            OZ Rodičia a priatelia školy pri ZŠ s MŠ Liptovská Teplá  je možné v tomto roku podporiť  prostredníctvom darovania 2% cez zmluvne garantované občianske združenie Komunitná nadácia Liptov, SNP 750, 033 01 Liptovský Hrádok, IČO: 37 902 245. 

            Vaše dieťa dostane vytlačený formulár Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane, kde budú už vyplnené údaje OZ. Kópiu vypísaného a vyplneného vyhlásenia o poukázaní 2%  je potrebné odovzdať do riaditeľne ZŠ s MŠ Liptovská Teplá. Bude slúžiť  na preukázanie nároku na  poukázané 2%. Môžete priniesť aj originál, my ho na daňový úrad zanesieme.

            Formulár si môžete aj vytlačiť, je zverejnený aj na webe školy v sekcii VIAC – 2% DANE

            Podrobné informácie ako je potrebné postupovať prikladáme v linku: 

            https://www.knl.sk/2-z-dane

            Podporiť činnosť občianskeho združenia Rodičia a priatelia školy pri ZŠ s MŠ Liptovská Teplá môžete aj dobrovoľným finančným príspevkom na účet občianskeho združenia IBAN:  SK04 0900 0000 0051 7187 8523. 
            Za OZ Rodičia a priatelia školy pri ZŠ s MŠ Liptovská Teplá  a za všetky deti Vám ĎAKUJEME.  

          • Oznam - zrušené obedy

          • Oznamujeme vám, že z dôvodu vysokej chorobnosti zamestnancov kuchyne dnes a zajtra (18.-19.3.) obedy pre žiakov druhého stupňa a zamestnancov školy nebudú vydávané. Obedy pre žiakov 1. stupňa a MŠ sú zabezpečené. O ďalších zmenách budeme priebežne informovať.

          • Dejepisná olympiáda

          • Dňa 5. februára šesť žiakov zo 6. až 9. ročníka reprezentovalo našu školu v okresnom kole Dejepisnej olympiády, ktoré sa tradične uskutočnilo v ZŠ Zarevúca. Adela Kapláňová a Peter Pepucha (kategória F), Tadeáš Rozboril a Laura Buliaková (kategória E), Leo Buliak (kategória D), Laura Kapláňová a Sebastián Buliak (kategória C) začali s prípravou už v priebehu decembra. Okrem ročníkového učiva a regionálnych dejín si v rámci tohtoročnej monotematickej časti museli naštudovať históriu, interiér a exteriér 16 slovenských hradov a zámkov vrátane ich pôdorysu a fotografií.

            Najlepšie sa darilo Laure Buliakovej (7.A)Leovi Buliakovi (8.A). Vo svojich kategóriách sa umiestnili na 1.na 2. mieste, čím si zabezpečili postup do krajského kola. Ďakujeme im za úspešnú reprezentáciu školy a prajeme im veľa chuti do náročného štúdia pri príprave na ďalšie kolo súťaže.

          • Oznam - riaditeľské voľno

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ Liptovská Teplá oznamuje, že v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov udeľuje riaditeľské voľno žiakom základnej školy na dni 20.3.2024 (streda) organizačných dôvodov (pre 7. a 8. ročník) a 22.3.2024 (piatok) pre žiakov základnej aj materskej školy z prevádzkových dôvodov (odstávka el. energie).

          • Stretnutie Rady rodičov

          • Vážení triedni dôverníci,

            v mene predsedu občianskeho združenia Rodičia a priatelia školy pri ZŠ s MŠ Liptovská Teplá Vás pozývame na stretnutie RR, ktoré sa uskutoční v utorok dňa 27.02.2024 o 16.30 v učebni FYZ-CHE (možná zmena miestnosti vyhradená).

            Program stretnutia:

            1. Čerpanie rozpočtu OZ, schválenie využitia získaného príspevku OZ

            2. Hlasovanie vo veci prijatej žiadosti o fin. príspevok OZ - príspevok na plavecký výcvik

            3. Tesco pomáha

            4. Aktuálne rozpracované žiadosti o dotácie

            5. Plánované aktivity OZ - MDD, JUNIALES

            6. Diskusia

            7. Záver

            Patrícia Huntošová (predseda OZ)

          • Prerušenie vyučovania 3.A, 9.A

          • Riaditeľka školy oznamuje rodičom žiakov 3.A a 9.A triedy že na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Liptovskom Mikuláši bude z dôvodu zvýšenej chorobnosti žiakov vyučovanie v triede 3.A a 9.A prerušené dňa 16.2.2024 (piatok). Nástup žiakov do školy bude v pondelok 26.2.2024 (po jarných prázdninách)