• ZAPOJ SA DO PONOŽKOVEJ VÝZVY AJ TY!

          •  

            21. 3. je Svetovým dňom Downovho syndrómu. Oficiálne sa oslavuje od roku 2012, a to na základe rozhodnutia Organizácie spojených národov.

            Prečo ponožky? Lebo pri troche fantázie pripomína ich tvar chromozómy. V tento deň si preto na každú nohu obúvame ponožky, ktoré na prvý pohľad spolu nesúvisia - líšia sa farbou, vzorom či veľkosťou. Tým dávame najavo, že si uvedomujeme odlišnosť týchto ľudí, ale aj to, že ich podporujeme a ich inakosť chápeme.

            Takto spolu dokážeme šíriť porozumenie a rešpekt k rozdielnosti.

          • INVESTUJTE DO VZDELANIA VAŠICH DETÍ!

          •  

            OZ Rodičia a priatelia školy pri ZŠ s MŠ Liptovská Teplá  je možné v tomto roku podporiť  prostredníctvom darovania 2% cez zmluvne garantované občianske združenie Komunitná nadácia Liptov, SNP 750, 033 01 Liptovský Hrádok, IČO: 37 902 245. 

            Vaše dieťa dostane vytlačený formulár Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane, kde budú už vyplnené údaje OZ. Kópiu vypísaného a vyplneného vyhlásenia o poukázaní 2%  je potrebné odovzdať do riaditeľne ZŠ s MŠ Liptovská Teplá. Bude slúžiť  na preukázanie nároku na  poukázané 2%. Môžete priniesť aj originál, my ho na daňový úrad zanesieme.

            Formulár si môžete aj vytlačiť, je zverejnený aj na webe školy v sekcii VIAC – 2% DANE

            Podrobné informácie ako je potrebné postupovať prikladáme v linku: 

            https://www.knl.sk/2-z-dane

            Podporiť činnosť občianskeho združenia Rodičia a priatelia školy pri ZŠ s MŠ Liptovská Teplá môžete aj dobrovoľným finančným príspevkom na účet občianskeho združenia IBAN:  SK04 0900 0000 0051 7187 8523. 
            Za OZ Rodičia a priatelia školy pri ZŠ s MŠ Liptovská Teplá  a za všetky deti Vám ĎAKUJEME.  

          • Oznam - zrušené obedy

          • Oznamujeme vám, že z dôvodu vysokej chorobnosti zamestnancov kuchyne dnes a zajtra (18.-19.3.) obedy pre žiakov druhého stupňa a zamestnancov školy nebudú vydávané. Obedy pre žiakov 1. stupňa a MŠ sú zabezpečené. O ďalších zmenách budeme priebežne informovať.

          • Curaprox je EKO

          • Milí žiaci,

            Naša škola sa zapojila do zberu starých použitých zubných kefiek. Kefky (ľubovoľnej značky, nielen Curaprox) stačí priniesť do školy a odovzdať ich nasledovne:

            1. stupeň – triednym učiteľom

            2. stupeň – do pripravenej zbernej nádoby na chodbe.

            Platí, že za každých 100 ks vyzbieraných kefiek, dostane škola 1 kôš na triedenie odpadu. 

            K 3. 5. 2023 sme  dostali 3 koše. Ďakujeme a pokračujeme. Do marca 2024 by sme chceli vyzbierať 400 ks použitých zubných kefiek.

          • Dejepisná olympiáda

          • Dňa 5. februára šesť žiakov zo 6. až 9. ročníka reprezentovalo našu školu v okresnom kole Dejepisnej olympiády, ktoré sa tradične uskutočnilo v ZŠ Zarevúca. Adela Kapláňová a Peter Pepucha (kategória F), Tadeáš Rozboril a Laura Buliaková (kategória E), Leo Buliak (kategória D), Laura Kapláňová a Sebastián Buliak (kategória C) začali s prípravou už v priebehu decembra. Okrem ročníkového učiva a regionálnych dejín si v rámci tohtoročnej monotematickej časti museli naštudovať históriu, interiér a exteriér 16 slovenských hradov a zámkov vrátane ich pôdorysu a fotografií.

            Najlepšie sa darilo Laure Buliakovej (7.A)Leovi Buliakovi (8.A). Vo svojich kategóriách sa umiestnili na 1.na 2. mieste, čím si zabezpečili postup do krajského kola. Ďakujeme im za úspešnú reprezentáciu školy a prajeme im veľa chuti do náročného štúdia pri príprave na ďalšie kolo súťaže.

          • Oznam - riaditeľské voľno

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ Liptovská Teplá oznamuje, že v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov udeľuje riaditeľské voľno žiakom základnej školy na dni 20.3.2024 (streda) organizačných dôvodov (pre 7. a 8. ročník) a 22.3.2024 (piatok) pre žiakov základnej aj materskej školy z prevádzkových dôvodov (odstávka el. energie).

          • Stretnutie Rady rodičov

          • Vážení triedni dôverníci,

            v mene predsedu občianskeho združenia Rodičia a priatelia školy pri ZŠ s MŠ Liptovská Teplá Vás pozývame na stretnutie RR, ktoré sa uskutoční v utorok dňa 27.02.2024 o 16.30 v učebni FYZ-CHE (možná zmena miestnosti vyhradená).

            Program stretnutia:

            1. Čerpanie rozpočtu OZ, schválenie využitia získaného príspevku OZ

            2. Hlasovanie vo veci prijatej žiadosti o fin. príspevok OZ - príspevok na plavecký výcvik

            3. Tesco pomáha

            4. Aktuálne rozpracované žiadosti o dotácie

            5. Plánované aktivity OZ - MDD, JUNIALES

            6. Diskusia

            7. Záver

            Patrícia Huntošová (predseda OZ)

          • Prerušenie vyučovania 3.A, 9.A

          • Riaditeľka školy oznamuje rodičom žiakov 3.A a 9.A triedy že na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Liptovskom Mikuláši bude z dôvodu zvýšenej chorobnosti žiakov vyučovanie v triede 3.A a 9.A prerušené dňa 16.2.2024 (piatok). Nástup žiakov do školy bude v pondelok 26.2.2024 (po jarných prázdninách)

          • PROJEKT OLEJKO

          • Vedeli ste, že 1 dcl oleja dokáže znečistiť až tisíce litrov vody?

            Za jeden rok sa na Slovensku vyprodukujú tisíce ton použitého kuchynského oleja. Ak budeme prepálený olej vylievať do výlevky, prírody alebo vyhadzovať do komunálneho odpadu, ohrozíme tým vodu, ale aj pôdu. Tvorba tenkej olejovej vrstvy medzi časticami pôdy a koreňovými systémami rastlín znižuje ich schopnosť prijímať živiny zo zeme. Navyše znečisťuje aj podzemné vrstvy a podložia vôd, čo ovplyvňuje kvalitu pitnej vody.

            A preto sme sa zapojili do projektu OLEJKO CHRÁNI PRÍRODU, vďaka ktorému je možné odovzdať použitý kuchynský olej aj v našej škole.

            Ako na to?

            Vychladený, čiastočne vyčistený alebo prefiltrovaný olej (pomocou sitka) z panvice alebo fritézy zlejte do čistej, suchej, uzatvárateľnej plastovej fľaše a vložte do určenej nádoby, ktorá sa nachádza pri vchode do A pavilónu (horná budova). Pozor, neodporúčame do nádoby vkladať olej v sklenených fľašiach, pretože sklo sa môže pri manipulácii rozbiť a ohroziť zdravie. Do jednej fľaše môžete zbierať všetky druhy použitých rastlinných olejov a živočíšnych tukov, taktiež aj nálev z niektorých potravín, napr. sušených paradajok, konzervovaných rýb či syrov.

          • Prerušenie vyučovania 2.A, 4.A

          • Riaditeľka školy oznamuje rodičom žiakov 2.A a 4.A triedy že na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Liptovskom Mikuláši bude z dôvodu zvýšenej chorobnosti žiakov vyučovanie v triede 2.A a 4.A prerušené od 14.2. 2024 (streda) do 16.2.2024 (piatok). Nástup žiakov do školy bude v pondelok 26.2.2024 (po jarných prázdninách)

          • Prerušenie vyučovania v 8.A

          • Riaditeľka školy oznamuje rodičom žiakov 8. A triedy že na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Liptovskom Mikuláši bude z dôvodu zvýšenej chorobnosti žiakov vyučovanie v triede 8.A prerušené od 13.2. 2024 (utorok) do 16.2.2024 (piatok). Nástup žiakov do školy bude v pondelok 26.2.2024 (po jarných prázdninách).

          • Školské kolo biblickej olympiády

          • Školské kolo biblickej olympiády sa uskutočnilo 25. januára 2024 a zúčastnení ôsmi žiaci druhého stupňa si tento rok mali prečítať nasledujúce knihy z biblie: Gn 12-36, Daň 1-6;13, Jn, Ž27. Každý zo zapojených žiakov bol úspešný už len preto, že si zobral písmo do ruky, čítal, uvažoval a vyhľadával. Umiestnenie: 1.miesto: M.Kuric 2. miesto: M. Mišiaková 3. miesto: L. Rusnáková a T. Rozboril. Teraz budeme mať spoločnú prípravu na dekanátne kolo, ktoré sa uskutoční v Ružomberku 21.3.2024.

          • Zdravý úsmev

          • V mesiaci január žiakov prvého stupňa navštívili študentky zo Strednej zdravotníckej školy z Liptovského Mikuláša. Zaujímavou formou žiakom priblížili dôležitosť správnej ústnej hygieny. Žiaci si zahrali rôzne zaujímavé aktivity a naučili sa správne umývať si zuby.

          • Karneval 2024

          • Fašiangové obdobie je spojené so zábavou a karnevalom. Aj v našej škole sme po rokoch obnovili karnevalovú tradíciu. Žiaci prvého a druhého stupňa mali príležitosť zabaviť sa v maskách a presvedčili sme sa, že máme aktívnych a tvorivých žiakov aj ich rodičov. V tento deň u nás vládla perfektná atmosféra, zábava a dobrá nálada. Ďakujem OZ Rodičia a priatelia za občerstvenie v podobe šišiek a džúsov.

          • OZNAM

          •  

            Riaditeľka školy oznamuje rodičom detí MŠ, že na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Liptovskom Mikuláši bude z dôvodu zvýšenej chorobnosti detí aj zamestnancov prevádzka materskej školy prerušená od 30.1. 2024 (utorok) do 2.2.2024 (piatok). Nástup detí do MŠ bude v pondelok  5.2.2024.

          • Kockáč roka 23

          • Dňa 19. januára sa v Bratislave konalo finálové kolo súťaže „Kockáč Roka 23“. Tejto súťaže sa zúčastnili aj naši traja žiaci Paula Muňoz, Jakub Huttman a Filip Maslo. Tohto kola sa dokopy zúčastnilo 81 súťažiacich v 3 kategóriách. V kategórii 8. – 9. ročník ZŠ sa náš žiak Jakub Huttman umiestnil na úžasnom 2. mieste a získal vecnú cenu.

          • YPSILON – slovina je hra

          • Naša škola sa už po druhýkrát zapojila do celoslovenskej súťaže YPSILON – slovina je hra. Celkovo sa súťaže zúčastnilo 392 škôl a 11 660 súťažiacich. Súťaž bola dobrovoľná. Našu školu reprezentovalo 14 žiakov, z toho dvanásti boli úspešnými riešiteľmi. Srdečne ďakujeme všetkým súťažiacim za účasť, snahu a usilovnosť. Obzvlášť Jurajovi Zagorovi, ktorý bol stopercentný a ďalším trom v jeho tesnej blízkosti: Tamare Bielenej, Branislavovi Babečkovi a Laure Buliakovej.

          • Rekordná účasť na akcii turistického krúžku

          • V sobotu 20.1.2024 sa členovia turistického krúžku vybrali do Vysokých Tatier. V pláne sme mali prejsť po žltej značke zo Štrbského Plesa na vodopád Skok. Počasie vyšlo, na cestu tam aj späť nám svietilo slniečko. Terén nebol náročný, stúpali sme pozvoľne (prevýšenie 410 m). Turistický chodník bol pokrytý snehom, a tak sa išlo lepšie ako v lete. Veľkým zážitkom viacerých detí bolo stretnutie s kamzíkom. Bolo to také nečakané, že sme nestihli urobiť foto. Vodopád nás nesklamal a svoje letné oblečenie vymenil za zimné - celý bol pokrytý ľadom. Po ceste naspäť sme sa stihli poprechádzať aj po jazere Štrbské pleso, ktoré bolo celé zamrznuté a tak isto pokryté snehom.

            Veľmi nás potešila rekordná účasť – spolu nás bolo 28 priaznivcov pešej turistiky, z toho 21 malých turistov a 7 dospelých. Veľmi milá bola účasť vysokoškoláka Mateja a mamičky Dominiky, ktorí navštevovali náš turistický krúžok v čase, keď boli žiakmi našej školy.

            Najbližší výlet plánujeme na deň 10.2.2024. Ak bude dobré počasie, znovu by sme navštívili naše veľhory – z Tatranskej Polianky chceme vyjsť na Sliezsky dom.

          • Okresné kolo Olympiády v nemeckom jazyku

          • Minulý týždeň sa v priestoroch CVČ Elán v Ružomberku uskutočnilo okresné kolo Olympiády v nemeckom jazyku. Z našej školy postúpili tri žiačky. V kategórii 1A (5. – 7. ročník) postúpila Tímea Gejdošová, žiačka 7.A triedy. V kategórii 1B (8. – 9. ročník) našu školu reprezentovali až dve žiačky – Laura Kapláňová a Mária Mišiaková. Najviac sa darilo Laure Kapláňovej, ktorá získala krásne tretie miesto. Tesne za ňou skončila Mária Mišiaková, ktorá obsadila štvrté miesto. Všetkým súťažiacim ďakujeme za reprezentáciu školy a držíme palce v ďalších súťažiach.